چگونه از سرازیری و سراشیبی های تند جان سالم به در ببریم

قطعه نیوز: رانندگان با تجربه به خوبی می دانند که سراشیبی های تند می تواند هم برای خودرو و هم برای راننده بسیار خطرناک باشد و باید نکاتی را در هنگام رانندگی در این سطوح، به یاد داشته باشیم. در ادامه با ما همراه باشید تا در این خصوص توضیحاتی را ارائه کرده و نکات مهم رانندگی در سرازیری ها را با خودروهای دنده معمولی و اتوماتیک معرفی و بررسی نماییم.

در سرازیری های تند چه اتفاقی برای خودرو می افتد؟

در سراشیبی هر لحظه بر سرعت خودرو افزوده می شود

رانندگی در سرازیری مهارت های خاص خود را می طلبد. معمولا در رانندگی در جاده هایی که سراشیبی های تندی دارند، خودرو خود به خود سرعت می گیرد و اگر لحظه ای آن را به حال خود رها کنیم، ممکن است فاجعه آمیز باشد. از این رو از نظر کارشناسان، رانندگی در سرپایینی ها، نیازمند دقت بیشتری از رانندگی در سربالایی ها است و خصوصا اگر جاده همراه با پیچ و خم های فراوانی باشد، باید راننده مهارت لازم را در این خصوص داشته باشد.

رانندگی در سرازیری برای دو کلاس خودروهای دنده دستی و خودروهای دنده اتومات متفاوت است و رانندگی با این خودروها تفاوت های خاص خود را دارد. ما در اینجا ابتدا نحوه رانندگی با خودروهای دنده دستی را شرح داده و سپس نکات مهم در این زمینه را برای خودروهای دنده اتومات نیز بیان می کنیم.

رانندگی در سرازیری با خودرو دنده دستی

  • همواره به یاد داشته باشید که از همان دنده ای در سرازیری ها استفاده کنید که اگر بنا باشد جاده را برگردید، از همان دنده باید استفاده می کردید. به عبارت دیگر اگر در مجبور به بالا رفتن از سراشیبی باشید باید از دنده ۲ استفاده کنید، پس در هنگام پایین آمدن از آن نیز باید از دنده ۲ استفاده کنید. این اصل اولیه رانندگی در سرازیری هاست که مستقیما به حرکت با دنده سنگین اشاره دارد.
  • در سرازیری های تند حتما از سنگین ترین دنده، یعنی دنده ۱ استفاده کنید تا خودرو سرعت نگیرد.
  • همواره پای خود را آماده ترمز کردن نگه دارید تا در صورتی که مانعی بوجود آمد، بتوانید سریعا واکنش نشان دهید.
  • در سراشیبی های تند و پر پیچ و خم، هیچگاه خودرو را در حالت خلاصی قرار ندهید. انجام این کار سبب می شود ناخودآگاه سرعت خودرو بیشتر شود و برای کنترل آن از ترمز بیشتری استفاده کنید.
  • اگر مدت زمان زیادی در سرازیری در حال حرکت هستید و از ترمز زیادی در این مدت استفاده کرده اید، بهتر است چند دقیقه توقف کنید تا لنت های ترمز خنک شوند و کارایی اولیه خود را بدست بیاورند.
  • در هنگام ترمز گرفتن، سعی کنید تا آخرین لحظه که خودرو در حالت خاموشی قرار نگرفته است، از کلاچ استفاده نکنید. برخی رانندگان تازه کار هر زمان اقدام به گرفتن ترمز می کنند، هم زمان کلاچ را نیز فشار می دهند، که این مورد در سرازیری ها باعث دور گرفتن بیشتر خودرو و در نتیجه بالاتر رفتن سرعت آن می شود.
  • قبل از رانندگی در سرازیری حتما از سلامت سیستم ترمز، چرخ ها و لاستیک ها، اطمینان حاصل کنید.

رانندگی در سرازیر با خودرو دنده اتومات

دنده را از حالت اتومات خارج کرده و بر روی حالت دستی قرار دهید
  • خودروهای پیشرفته، به صورت اتوماتیک جاده های دارای سراشیبی را تشخیص داده و ایمنی لازم را برای رانندگی در این شرایط ایجاد می کنند، اما همواره نباید بگذارید که سرعت این خودروها بیش از حد مجاز افزایش یابد.
  • در سرازیری های تند، بهتر است دنده را از حالت اتوماتیک خارج و به حالت دستی تبدیل کنیم و آن را روی ۱ یا ۲ قرار دهیم.
  • همواره پای خود را آماده ترمز کردن نگه دارید تا در صورتی که مانعی بوجود آمد، بتوانید سریعا واکنش نشان دهید.
  • در سراشیبی های تند و پر پیچ و خم، هیچگاه خودرو را در حالت خلاصی قرار ندهید. انجام این کار سبب می شود ناخودآگاه سرعت خودرو بیشتر شود و برای کنترل آن از ترمز بیشتری استفاده کنید.
  • برای خودرو یک حداکثر سرعت مجاز تعریف کنید تا در صورتی که راحت تر بتوانید خودرو را کنترل کنید. (معمولا بین ۴۰ تا ۵۰ کیلومتر بر ساعت بسته به نوع جاده)
  • قبل از رانندگی در سرازیری حتما از سلامت سیستم ترمز، چرخ ها و لاستیک ها، اطمینان حاصل کنید.

موارد گفته شده، از جمله مهمترین مواردی است که در هنگام رانندگی در سرازیری ها باید به آن توجه داشت. رانندگان عزیز که در این رابطه تجربه دارند می توانند از طریق بخش ارسال نظر اطلاعات خود را با دیگران در میان گذاشته تا دیگران نیز بتوانند از تجارب آن ها استفاده ببرند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.