زنگ خطر فرسایش زیرساخت‌های قطعه‌سازی به صدا درآمد

فعالان صنعت قطعه‌سازی در بیستمین نمایشگاه بین‌المللی قطعات خودرو نسبت به ادامه بی‌توجهی به توان داخلی، قیمت‌گذاری دستوری و فرسایش زیرساخت‌های صنعتی هشدار دادند. آن‌ها معتقدند بدون اصلاح فوری این چالش‌ها، آینده تولید در کشور با خطر جدی روبه‌رو است

قطعه نیوز: محمدرضا نجفی‌منش رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازی کشور در حاشیه برگزاری بیستمین نمایشگاه بین‌المللی قطعات، لوازم و مجموعه‌های خودرو و در چارچوب همایش بین‌المللی صنعت خودرو و قطعه‌سازی ایران (IIAC) با محوریت «چالش‌ها و فرصت‌ها» که به همت انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازی کشور برگزار شده بود، ضمن اشاره به دغدغه‌های تولیدکنندگان قطعه و خودرو، خواستار اصلاح فوری در ساختار قیمت‌گذاری شد.

وی با تاکید بر چالش‌های جدی این صنعت، قیمت‌گذاری دستوری را اصلی‌ترین مانع پیش روی تولید خودرو دانسته و خواستار فوریت در اصلاح آن شد.

رئیس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی کشور همچنین بر تسهیل مسیر تولید برای صنعتگران تاکید کرد و از دولتمردان خواست با حمایت مؤثر، زمینه پایداری تولید را فراهم کنند.

نجفی‌منش با بیان اینکه ما همچون ”مثل مرغی هستیم که در عروسی و عزا باید حضور داشته باشد”، تولیدکننده همیشه درگیر است، اظهار کرد: همانطور که همیشه در اعلام چالش‌های جدی صنعت قطعه‌سازی در جلسات و مصاحبه‌ها گفته‌ایم، ما یک درخواست مشخص داریم و آن هم مدیریت و اصلاح قیمت‌گذاری در این صنعت است. اگر قیمت‌گذاری اصلاح نشود، بعید می‌دانم که تولیدکنندگان بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند. حتی اگر این فعالیت توسط واحدهای دولتی هم انجام شود، در شرایط فعلی زیان‌ده خواهد بود.

وی مهم‌ترین چالش امروز صنعت خودرو را «قیمت‌گذاری دستوری» دانسته و تصریح کرد: اصلی‌ترین چالش ما که نیاز به فوریت دارد، اصلاح مکانیزم قیمت‌گذاری در این صنعت است. امیدوارم مسئولان با جدیت به این موضوع ورود کرده و راهکاری برای آن بیابند.

این فعال صنعت قطعه کشور در بخش دیگری از صحبت‌های خود به لزوم ایجاد شرایط مناسب برای فعالان صنعتی اشاره و اظهار کرد: بارها گفته‌ایم که باید مسیر فعالیت برای صنعتگر هموار و تسهیل شود. اگر قطعه‌ساز ما احساس کند که کارش ارزش دارد و مورد حمایت قرار می‌گیرد، من به شما قول می‌دهم که علیرغم همه مشکلات، این صنعت در خدمت کشور خواهد بود و از پس مشکلات برمی‌آید.

رئیس انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازی کشور در پایان به لزوم همراهی همگانی برای عبور از چالش‌ها تاکید کرد.

 

*رضایی: با برنامه‌ریزی واقعی، صنعت خودرو می‌تواند اقتصاد را نجات دهد

 

در ادامه این همایش، رضا رضایی- عضو هیأت‌مدیره انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازی کشور- در این همایش صنعت خودرو را یکی از صنایع استراتژیک و پیشرو در جهان توصیف کرد که در پیوندی تنگاتنگ با فناوری‌های نوین از جمله هوش مصنوعی، به پیشرفت‌های گسترده‌ای دست یافته است.

وی ضمن اشاره به وسعت این صنعت در سطح جهانی، خاطرنشان کرد: صنعت خودرو با گردش مالی حدود ۳۵۰۰ میلیارد دلار و صادرات ۱۹۰۰ میلیارد دلاری بین کشورها، یکی از بزرگ‌ترین زنجیره‌های تأمین در دنیاست. همچنین پس از فناوری اطلاعات و داروسازی، بیشترین سهم را در سرمایه‌گذاری در بخش تحقیق و توسعه دارد. این صنعت در حوزه تکنولوژی، پرورش نیروی انسانی کارآمد و تولید مدیران هوشمند، نقش برجسته‌ای دارد؛ کشورهایی نظیر ترکیه با اصلاح زیرساخت‌ها و نگاه راهبردی، توانسته‌اند تنها با تکیه بر همین صنعت، سهم بالایی در صادرات غیرنفتی خود داشته باشند.

این فعالان صنعت قطعه‌سازی کشور ضمن تاکید بر استعداد بالای نیروی انسانی ایرانی، اظهار کرد: بر اساس ارزیابی‌های جهانی، ایران چهارمین کشور جهان از نظر هوش و استعداد انسانی است؛ با چنین ظرفیتی، جای تعجب است که هنوز صنعت قطعه‌سازی و خودروسازی کشور با چالش‌های عمیق ساختاری و بی‌توجهی‌های سیاستی دست به گریبان است.

رضایی ضمن انتقاد از ناترازی‌های موجود در سیاست‌گذاری‌های اقتصادی، ادامه داد: رهبر انقلاب ۱۱ سال پیاپی نام‌گذاری سال را به حوزه اقتصاد و تولید اختصاص داده‌اند، اما تا زمانیکه این نام‌ها به برنامه‌ریزی‌های واقعی و اجرای عینی تبدیل نشوند، تغییری حاصل نمی‌شود. ما به جای ریختن پول، نیازمند هدف‌گذاری شفاف و تعهد به اجرا هستیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود از بی‌توجهی به توان داخلی و دانش بومی در قطعه‌سازی انتقاد کرد و گفت: ما دارای زیرساخت‌های آزمایشگاهی، تحقیقاتی و دانش‌محور هستیم، اما این زیرساخت‌ها در حال فرسایش و از بین رفتن هستند. سیاست‌هایی مانند واردات خودروهای دست‌دوم، بدون توجه به تأثیر آن بر صنعت داخلی، راهبردی خطرناک است که می‌تواند ریشه تولید را بسوزاند. در حال حاضر قریب به ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار نفر در صنعت قطعه‌سازی مشغول به کارند، اما ناترازی‌ها و سیاست‌های نادرست، این سرمایه انسانی و اقتصادی را تهدید می‌کند. بنابراین لازم است تصمیم‌گیران کشور این صنعت را دریابند؛ صنعتی که از نظر فناوری، نوآوری و خلق ارزش، می‌تواند کشور را از بحران‌های اقتصادی خارج کند.

عضو هیات مدیره انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازی کشور در پایان تاکید کرد: صنعت قطعه‌سازی نه‌تنها منبع دانش و تکنولوژی است، بلکه می‌تواند با هدایت درست، ستون فقرات توسعه اقتصادی کشور باشد و راه را برای پیاده‌سازی فناوری‌های نوین مانند AR، هوش مصنوعی و صنعت در کشور هموار کند.

 

 

انتهای پیام/


لینک کوتاه: https://www.ghatenews.com/?p=33021

کپی لینک خبر
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.