هوک ماشین چیست و هوک برقی چه کاربردی دارد؟

هوک ماشین

هوک عقب اصطلاحی است که این روزها در آگهی های فروش برخی خودروهای لوکس به چشم می‌خورد؛ با وجود اینکه هوک عقب، یک آپشن ساده است اما بسیاری از افراد با ماهیت و نحوه استفاده از آن آشنایی کاملی ندارند.

قطعه نیوز: هوک (hook) در اصطلاح به معنی قلاب یا چنگک است و در آپشن‌های خودرو هم به قلاب تقریباً U شکلی گفته می‌شود که با قرارگیری در قسمت عقب یا جلوی خودرو، برای بکسل کردن یا بکسل شدن استفاده می‌شود. البته به قلاب‌های افقی که تقریباً در سپر جلو و عقب همه خودروها وجود دارد، هوک گفته نمی‌شود و منظور از هوک، قلابی عمودی است که معمولاً در قسمت میانی سپر دیده می‌شود و به شاسی متصل است.

هوک در مقایسه با بکسل‌بندهای عادی قدرت و استحکام بسیار بیش‌تری دارد و معمولاً برای یدک‌کشیدن تریلرها و حتی قایق از آن استفاده می‌شود. به همین دلیل، کاربرد اصلی این قطعه در خودروهای با شاسی مستقل مثل پیکاپ‌های درشت‌هیکل و SUV‌های آفرودی است اما در برخی از کراس‌اوورها و حتی سدان‌ها نیز شاهد استفاده از هوک هستیم که نمی‌تواند چندان کاربردی باشد.

منظور از هوک برقی چیست؟

در خودروهای قدیمی و به‌خصوص انواع آفرودی، هوک قطعه‌ای ثابت است و همیشه می‌توانیم آن را در قسمت عقب یا جلوی خودرو ببینیم اما در خودروهای جدیدتر و شهری، به‌دلیل بحث زیبایی از هوک‌های تاشونده به‌صورت برقی استفاده می‌شود که در اصطلاح به آن هوک برقی می‌گویند.

در خودروهای مجهز به هوک برقی، دکمه‌ای درون صندوق‌بار قرار دارد که با استفاده از آن دکمه می‌توانیم در مواقع نیاز هوک عقب را باز کنیم و پس از استفاده، مجدداً آن را پشت سپر مخفی کنیم. از جمله خودروهایی که در بازار کشور ما به هوک برقی مجهز هستند می‌توانیم به فولکس واگن پاسات، فولکس واگن تیگوان، ولوو XC۹۰ (برخی نسخه‌ها) و ب‌ام‌و X۴ (برخی نسخه‌ها) اشاره کنیم.

نحوه استفاده از هوک ماشین

برای استفاده کردن از هوک باید توجه داشته باشید که حتماً از طناب‌های مخصوص پلی استر با حلقه‌های فلزی در دو سر آن استفاده کنید که آسیبی به هوک یا قطعه بکسل‌شده نرسد و استفاده از زنجیر یا طناب‌های معمولی به‌هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. نکته دیگری که در استفاده از هوک باید به آن توجه داشته باشید، وزن بار بکسل‌شده است که از حداکثر وزن قابل کشش توسط خودرویتان (مندرج در دفترچه راهنمای خودرو) بیش‌تر نباشد. چرا که کشیدن بارهای بسیار سنگین حتی در مسافت‌های کوتاه می‌تواند آسیب جدی به شاسی خودرو وارد کند.

جمع بندی؛ خودرو مجهز به هوک عقب بخریم یا نه؟

خریدن یا نخریدن خودروی مجهز به هوک به نوع خودرو و سبک استفاده شما از آن بستگی دارد. هوک عقب برای مصارف آفرودی، کشیدن تجهیزات کشاورزی (مثل مخازن سمپاشی) پشت وانت‌بارها و هم‌چنین بکسل گاری مخصوص حمل اسب، آپشنی بسیار کاربردی است. اما حقیقت این است که هوک برقی در کراس‌اوورها و سدان‌های لوکس بازار ایران، یک آپشن فانتزی محسوب می‌شود که کاربرد چندانی ندارد. (البته برخی از مالکین از آن به‌عنوان جایگزینی برای گارد عقب و کاهش صدمه در تصادف استفاده می‌کنند که ما این‌کار را توصیه نمی‌کنیم).

جالب است بدانید که این روزها وجود هوک برقی در برخی خودروهای لوکس بازار کشور ما، می‌تواند تا بیش از ۵۰ میلیون تومان به قیمت خودرو اضافه کند که اصلاً منطقی نیست. بنابراین اگر خیلی به این آپشن علاقه دارید، قبل از خرید با خودتان به جمع‌بندی برسید که آیا قرار است از هوک استفاده هم کنید یا صرفاً تمایل دارید خودرویتان تمامی آپشن‌های ممکن را داشته باشد؟

 

انتهای پیام/

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.