اختلاف دولت و مجلس بر سر نحوه قیمت‌گذاری خودرو/ قیمت خودرو را چه کسی تعیین می‌کند؟

این روزها خبرهای متناقضی درباره تعیین نحوه قیمت‌گذاری خودرو به گوش می‌رسد. شنیده‌هایی که از اختلاف نظر میان مجلس و دولت درباره تعیین قیمت خودرو و شیوه‌های آن خبر می‌دهد.

در حالی که فعالان صنعت خودرو در انتظار نتایج نشست‌های شورای رقابت درباره واگذاری قیمت‌گذاری به خودروسازان هستند، مجلسی‌ها در محافل خود عرضه خودرو در بورس را بررسی می‌کنند.

طرح تحول و سامان‌دهی بازار خودرو در مجلس به دنبال عرضه خودرو در بورس است، دولتی‌ها اما قصد دارند در طرح جهش تولید خود، قیمت‌گذاری ۴۵ درصد از خودروهای تولید داخل که انحصاری نیستند را به خودروساز واگذار کند.

طبق این طرح، قیمت حدود ۱۰ خودروی داخلی که کم‌تیراژ و مونتاژی هستند، مانند خودروهای چینی و برخی محصولات جدید، توسط خودروسازان تعیین می‌شود و شورای رقابت تنها بر قیمت‌گذاری ‌خودروهای قدیمی پرتیراژ و انحصاری ایران‌خودرو و سایپا نظارت خواهد داشت.

به‌گفته رییس شورای رقابت، جلسات بررسی نحوه قیمت‌گذاری در این شورا برگزار شده است و نتایج نهایی آن به زودی اعلام می‌شود.

رضا شیوا در این باره گفته است: با این مصوبه قیمت بیش از ۱۰خودرو، که اغلب آنها به‌صورت سی‌کی‌دی وارد می‌شود، مانند دناپلاس توربو شارژ، هایما، رانا، کوئیک، شاهین، ساینا، پژو۲۰۷ پانوراما، چانگان، آریا و کی۱۳۲ ایران‌خودرو و سایپا به‌دلیل تولید محصولات مشابه آنها در کرمان موتور، بهمن و مدیران خودرو و خروج بازار این خودروها از انحصار، از شمول قیمت‌گذاری شورای رقابت خارج و از این پس در شرکت‌های خودروسازی قیمت‌گذاری می‌شود.

تصمیمات شورای رقابت همزمان با بررسی طرح عرضه بورسی خودرو در مجلس اخذ می‌شود. به گفته نمایندگان مجلس، شاه‌بیت طرح تحول خودرو، عرضه این کالا در بورس است و در صورتی که طرح در نهایت تصویب شود، خودرو برای تعیین قیمت در بورس عرضه خواهد شد.

در این میان اخباری از قول وزیر صنعت، معدن و تجارت هم در روزهای گذشته شنیده شد که می‌گفت عرضه خودرو در بورس منتفی شده است.

نکته جالب در این میان این است که به گفته شیوا، قیمت‌گذاری خودرو در بورس، در شورای رقابت مطرح و بررسی شده است اما رأی نیاورده است.

حالا با وجود پافشاری شورای رقابت بر قیمت‌گذاری خودروهای پرتیراژ توسط خودروساز، در برابر طرح مجلس مبنی بر عرضه خودرو در بورس، آیا تناقضاتی در اجرا وجود نخواهد داشت؟

یک کارشناس صنعت خودرو در این باره به «قطعه نیوز» گفت: اگر قانون‌گذاری در مجلس صورت بگیرد، شورای رقابت به آن عمل می‌کند.

ابراهیم بهادرانی ادامه داد: تا زمانی که قانون مشخصی وجود نداشته باشد، تعیین قیمت‌گذاری بر عهده شورای رقابت است، اما وقتی قانونی در مجلس تصویب شد، آن قانون ملاک قرار خواهد گرفت و قوانین مغایر، لغو خواهد شد.

وی با بیان اینکه عرضه خودرو در بورس با آزادسازی قیمت خودرو منافاتی ندارد، اظهار کرد: آزادسازی قیمت به این معنا است که قیمت در بازار تعیین شود و حتی اگر خودروساز هم قیمت بعضی خودروها را تعیین کند، این کار با توجه به کشش بازار صورت خواهد گرفت.

به گفته بهادرانی، بین مصوبه مجلس و شورای رقابت تناقضی وجود ندارد، مجلس طرح خود را پیگیری می‌کند و دولت نیز در حال تدوین طرح خود است. شورای رقابت نیز برای خودروهای انحصاری دستورالعمل قیمت‌گذاری مشخص می‌کند. این موضوع در اختیار شورای رقابت است و وقتی از اختیار این شورا خارج شود، مطابق با قوانین جدید عمل خواهد شد.

خبرنگار: آراز شیبانی


لینک کوتاه: https://www.ghatenews.com/?p=11260

کپی لینک خبر
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.