استفاده از فیبرکربن در خودروهای آینده توصیه می شود

آشنایی با باتری های فیبرکربنی

قطعه نیوز: خودروهای آینده ممکن است از باتری های فیبرکربنی نیرو بگیرند. تحقیقات جدید استفاده از فیبرکربن برای الکترودهای باتری را پیشنهاد کرده است.طبق آخرین تحقیقات استفاده گسترده تر از فیبرکربن در خودروهای آینده کاملا توصیه می شود. همانطور که در قطعات تحت فشار، فیبرکربن سودمند است در باتری نیز این ماده قابل استفاده خواهد بود.

در پی مطالعات جدید دانشمندان، فهمیدند که با توجه با قابلیت الکترودی فیبرکربن، این ماده می تواند در مواردی که مبحث ذخیره انرژی مطرح است، سودمند واقع شود. تحقیقات مربوط به باتری های فیبرکربنی که توسط یک دانشگاه سوئدی پیش میرود پیش زمینه ای برای مطالعات جدیدی است که در آن در مورد باتری های ساختاری و استفاده از مواد جدید تحقیق میشود. محققان این دانشگاه پی برده اند که راهی برای ساخت باتری با پنل های کامپوزیتی بوسیله ی ایجاد تغییرات در آنها وجود دارد.

باتری های ساختاری نوع جدیدی از باتری ها هستند که علاوه بر اینکه وظیفه ی ذخیره و بازتولید انرژی را دارند، میتوان از آنها در ساختار بدنه و شاسی خودرو هم استفاده کرد. به عبارت دیگر این باتری ها می توانند قسمتی از نقش شاسی خودرو را ایفا کنند. به این صورت از وزن خودرو های الکتریکی در آینده به مقدار بسیار زیادی کاسته خواهد شد و دیگر جا دادن باتری های حجیم و سنگین معضلی برای سازنده خودروهای برقی نخواهد بود. به همین دلیل این نوع جدید از باتری ها توجه دانشمندان زیادی را به خود جلب کرده است. همچنین از مزایای این باتری ها میتوان به طول عمر بیشتر و بازده بیشتر نسبت به باتری های قدیمی اشاره کرد

از نظر تئوری این باتری ها وظیفه ای دوگانه دارند چرا که علاوه بر کمک به تقویت ایمنی و بدنه ی خودرو، باید برق مورد نیاز وسیله نقلیه را نیز تامین کنند. بنابراین دانشمندان در این حوزه از دو جهت استحکام ساختاری و بازده الکتریکی این باتری ها را توسعه می دهند. فیبرکربن از نظر استحکام و تحمل فشار یکی از بهترین مواد دنیاست، به علاوه قابلیت ذخیره ی انرژی نیز در این ماده آن را به یک انتخاب ایده آل برای دنیای آینده تبدیل کرده و توجه دانشمندان زیادی به سودی فیبرکربن و باتری های فیبرکربنی معطوف شده است.

باتری های فیبرکربنی

قبل از شروع تحقیقات پیرامون فیبرکربن، باتری های ساختاری قبلی هم از نظر استحکام و هم از نظر بازدهی ضعفهای زیادی داشتند و انتظارات را برآورده نکرده بودند. محققان سوئدی امیدوارند فیبرکربن بتواند مشکلات حال حاضر درمورد باتری های ساختاری را حل کند.

همچنین دانشمندان معتقدند، فیبرکربن علاوه بر خصوصیات ذکر شده قابیلت ذخیره ی انرژی جنبشی را نیز داراست که میتوان از این قابلیت در سنسور ها و رله ها نیز استفاده کرد. اگر بتوان از همه قابلیت های تئوری فیبرکربن در خودروها، هواپیماها و دیگر وسایل نقلیه استفاده کرد، میتوان وزن این وسایل را تا ۵۰ درصد کاهش داد.

فیبرکربنی که قابلیت های الکتروشیمیایی مناسبی برای استفاده در باتری را دارد همچنان از فولاد مقاومت بهتری دارد که آن را برای خودرو ایده آل میکند. اما از آنجایی که برای استفاده در صنایع هوایی احتیاج به فیبرکربن با مقاومت دوبرابر فولاد است، باید باتری های فیبرکربنی ساختاری، به صورت دولایه و یا با قطر بیشتر مورد استفاده قرار گیرند تا بتوان به استحکام مورد نظر رسید.

باید یادآور شد که تجاری شدن باتری های ساختاری، تحول عظیمی در صنعت خودرو و به خصوص خودروهای برقی که گفته می شود آینده از آن هاست ایجاد خواهد کرد و نوع طراحی، المان های وزنی، توان و ایمنی خودروها از نو تعریف خواهد شد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.