کاهش استفاده از کاتالیست های کرایه ای برای دریافت معاینه فنی

به گزارش قطعه نیوز، بحث آلایندگی خودروها موضوعی است که می طلبد تمام دستگاه های دخیل در این حوزه عزم خود را جزم کنند و از خودروسازان نیز انتظار می رود علیرغم تمام مشکلات حال و آینده، اسقاط فرسوده ها را در دستور کار قرار دهند تا عنوان معاینه فنی خودرو به معنای واقعی خود نزدیک شود.


سید نواب حسینی منش مدیرعامل ستاد معاینه فنی تهران

به گزارش قطعه نیوز، بحث آلایندگی خودروها موضوعی است که می طلبد تمام دستگاه های دخیل در این حوزه عزم خود را جزم کنند و از خودروسازان نیز انتظار می رود علیرغم تمام مشکلات حال و آینده، اسقاط فرسوده ها را در دستور کار قرار دهند تا عنوان معاینه فنی خودرو به معنای واقعی خود نزدیک شود.

سید نواب حسینی منش در گفتگو با خبرنگار قطعه نیوز، اظهار داشت: با توجه به اینکه خودروهای سال ۱۳۹۳ از ابتدای سال جاری مشمول دریافت برگ معاینه فنی شده اند لذا باید جهت دریافت برگ معاینه فنی اقدام کنند همچنین خودروهای سال ۲۰۱۴ نیز مشمول دریافت معاینه هستند که لازم است برای اخذ برگ معاینه فنی اقدام نمایند همچنین خودروهای عمومی سال ۹۶ نیز مشمول دریافت معاینه فنی هستند که باید هرچه سریعتر اقدام نمایند.

وی با اشاره به اینکه استفاده از کاتالیست های کرایه ای کاهش یافته و بجز مواردی انگشت شمار بقیه خودروها با رعایت تمام موارد موفق به دریافت معاینه فنی می شوند گفت: طرح اعتبار یک ماهه معاینه فنی شهرستان ها در تهران مصوب نشده است لذا خودروها از هر یک از شهرها معاینه فنی دریافت کرده باشند در تهران نیز مجاز به تردد هستند.

مدیرعامل ستاد معاینه فنی تهران با اشاره به اینکه بارها در خصوص تردد خودروهای بی کیفیت هشدار داده شده اظهار داشت: علیرغم اینکه بارها به اهمیت بهبود کیفیت خودروهای تولید داخل تاکید شده است و در مواد ۵ و۶ قانون هوای پاک به صراحت سن گارانتی و معافیت خودروها از معانه فنی تعیین شده است لذا می بایست این دو ماده که لازم و ملزوم یکدیگر هستند بیشتر مورد توجه مدیران بالا دستی قرار گیرد.

وی در ادامه افزود: سختگیری های صورت گرفته در خصوص ارتقاء کیفیت خودرو ها تا کنون راهگشا نبوده زیرا این دو ماده قانونی به صورت مجزا در قانون هوای پاک گنجانده شده لذا باید در وهله نخست با اصلاح قانون هوای پاک به خودروسازان بابت افزایش کیفیت تولیدات فشار آورد.

حسینی منش اذعان داشت: با توجه به اینکه در حال حاضر معاینه فنی داشتن حداقل استاندارد است و مراکز طبق دستورالعمل تنها ۱۸ مورد اعم از عیوب ظاهری، کمک فنرها، رمز و آلایندگی را بررسی می کنند لذا دریافت معاینه فنی به معنای بی عیب و نقص بودن خودرو نیست.

وی تصریح کرد: از آنجاکه ذیل برگه های معاینه فنی ذکر شده تا زمانی که خودرو دچار نقص فنی نشود نافذ است لذا شهروندان باید پس از دریافت معاینه فنی، خودروی خود را در فواصل کوتاه زمانی مورد بازربینی قراردهند.

وی گفت: در اصلاح آئین نامه جدید، برچسب جلوی شیشه حذف شده و تنها یک برگه مانند بیمه نامه در دفترچه اسناد خودرو گذاشته خواهد شد و جزء مستنداتی است که پلیش از صاحب خودرو تقاضا می کند اما دوربین های سطح شهر از روی پلاک اعمال قانون می کنند.

وی با تاکید بر اینکه معاینه فنی و آلودگی هوا دو بحث جدای از یکدیگر هستند اظهار داشت: گره خوردن این دو مبحث برای حل مشکل آلودگی هوای تهران بوده اما واقعیت این است که در سایر کشور ها معاینه فنی یعنی صلاحیت خودرو برای تردد در شهر که در فواصل زمانی معین شده خودروها باید برای اخذ این مجوز به مراکز مراجعه کنند اما در تهران به دلیل اینکه ریشه اصلی آلودگی هوا از خودروها نشات گرفته تلاش شد به کمک ورود به بحث معاینه فنی معضل آلودگی هوا حل شود.

سید نواب حسینی منش در پایان گفت: مطالعات صورت گرفته در مراکز دانشگاهی حاکی از نقش موثر خودروهای دود زا در کاهش کیفیت هوای شهر تهران دارد لذا باید دولت با ورود به بحث اسقاط خودروهای فرسوده خودروسازان را ملزم به خروج فرسوده ها و بهبود روند اسقاط خودروهای فرسوده کند و این حلقه مفقوده را مورد توجه قرار دهد.

منبع: خبر خودرو

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.