۴۵ هزار میلیارد تومان بدهی کل خودروسازان به قطعه سازان!

انجمن قطعه سازان؛ ازخصوصی سازی حمایت می کنیم

در حال حاضر، زیان انباشته دو خودروساز بزرگ حدوداً ۲۵۰ هزار میلیارد تومان و بدهی جاری این دو خودروساز بیش از ۴۵۰ هزار میلیارد تومان است. از سوی دیگر بدهی کل خودروسازان کشور (شامل خودروسازان خصوصی و دولتی) به زنجیره تامین که بحث معوقه و تعیین تکلیف نشده است، بالای ۴۵ هزار میلیارد تومان است.

قطعه نیوز: امروز در هتل ارم انجمن قطعه سازان خودروی کشور جلسه ای با اصحاب رسانه برگزاری کرد که حول محور موضوعات روز صنعت خودرو بود. مهم ترین محور این نشست ماجرای خصوصی سازی صنعت خودرو و واگذاری ایران خودرو به بخش خصوصی بود. اما در این میان آمار و عددهایی از زیان انباشته خودروسازان و بدهی آنها به زنجیره تامین عنوان شد که واقعا قابل تامل است.

در سال های دهه ۵۰ کره‌ای ها آرزو می کردند ایران ناسیونال ما را داشتند
محمدرضا نجفی منش، رییس انجمن قطعه سازان خودروی ایران در نشست خبری این انجمن گفت: ما الان در نقطه عطفی در صنعت خودرو قرار گرفتیم، یکی از مطالبات ما در سال‌های اخیر یکی این بود که دولت از مدیریت کنار بکشد و دوم اینکه دست از قیمت گذاری دستوری بردارد. اکنون خواسته اول محقق شده و هر چند مطلوب کسانی نیست، اما امیدواریم این مسایل هم بگذرد. در سال‌های دهه ۵۰ کره‌ای‌ها آرزو می‌کردند ایران ناسیونال ما را داشتند، اما به هر حال صنعت خودروسازی ایران عقب افتاد با این حال امیدواریم اتفاقی که در ایران خودرو افتاده در سایپا هم بیفتد و دولت تنها نظارتگر و سیاستگذار باشد.
انجمن قطعه سازان خودرو کشور
زیان انباشته دو خودروساز بزرگ حدوداً ۲۵۰ هزار میلیارد تومان

آرش محبی‌نژاد، دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازی خودرو کشور در تشریح آخرین وضعیت مطالبات قطعه‌سازان از خودروسازان، اظهار کرد: در حال حاضر، زیان انباشته دو خودروساز بزرگ حدوداً ۲۵۰ هزار میلیارد تومان و بدهی جاری این دو خودروساز بیش از ۴۵۰ هزار میلیارد تومان است. از سوی دیگر بدهی کل خودروسازان کشور (شامل خودروسازان خصوصی و دولتی) به زنجیره تامین که بحث معوقه و تعیین تکلیف نشده است، بالای ۴۵ هزار میلیارد تومان است. علاوه بر این،  کل بدهی دو خودروساز بزرگ به زنجیره تامین،  ۱۱۰ هزار میلیارد تومان است. این ۱۱۰ همت، بدون تعدیل‌های قیمت بدهی‌هاست که اکنون در حال مذاکره برای آن هستیم و بخش زیادی از آن، هنوز به حساب‌ها ننشسته است. فراموش نکنیم که خودروسازان ۹۰ هزار تومان در قالب چک‌های خرید دین، اوراق گام و…در حقیقت آینده فروشی بوده که ۹۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است (آینده فروشی خودروساز در قالب ابزارهای تامین مالی زنجیره‌ای) که در واقع بدهی کل معوق و تعیین تکلیف نشده است.

۵۰۰ همت سوبسید سیاه و نقش واسطه ها

به گفته محبی‌نژاد، این‌ میزان بدهی‌ها درحالیست که حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان از شکاف بازار (سوبسید سیاه) در بازار توزیع شده که به جیب هیچ کسی جز آن افراد خوش‌شانس و واسطه که در لاتاری‌ها برنده و از در کارخانه خودرو خریداری و در بازار آزاد فروخته شد، نرفته است. این ۵۰۰ هزار میلیارد تومان را عملاً دور ریخته شده است؛ نه به جیب مردم رفته و نه حتی خودروساز و قطعه‌ساز. ما قطعه‌سازها اینجا صریحاً اعلام می‌کنیم که خودرو بخواهیم خریداری کنیم باید به قیمت آزاد و بیرون از کارخانه خریداری کنیم؛ حتی حاضر نشدن با مطالبات معوق ما، همان خودروهایی که ما قطعاتش را به قیمت پایین تحویل‌شان می‌دهیم، تهاتر کنند.مردم سالانه هفت میلیون خودرو با یکدیگرمعامله می‌کنند که یک میلیون دستگاه آن، همین خودروهایی است که خودروسازان تولید می‌کنند و سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده، خودروساز را وادار می‌کند که خودروسازو به یک قیمتی در کارخانه محصول بفروشد که هیچ آدم عادی به راحتی شانس برنده شدن در لاتاری آن را ندارد.

هنوز نمی دانیم متولی صنعت خودرو کشور کیست؟

آرش محبی نژاد دبیر انجمن قطعه سازان همگن ایران گفت: خوشحالیم خصوصی سازی صورت گرفته اما امروز ۴۵۰ همت این خودروسازان به قطعه سازان بدهکار هستند از طرف دیگر نمی دانیم متولی صنعت خودرو در کشور چه کسی است. اگر تدبیری برای مطالبات قطعه سازان صورت نگیرد واحد های زیادی ورشکست خواهند شد.من با سابقه بیش از ۲۰ سال در این صنعت هنوز نفهمیدیم که متولی صنعت خودرو در کشور کیست در واقع در وزارت صمت شاهد مدیریت شتر مرغی هستیم که نه بار می‌برد و نه تخم می‌گذارد تا جاییکه ما به عنوان نماینده بیش از ۷۰۰ هزار نفر فعال در صنعت قطعه سازی نمی‌دانیم برای پیگیری و بیا مشکلات خود به کجا مراجعه کنیم.

 آینده‌فروشی خودروسازان در قالب ابزار‌های تأمین مالی
 آرش محبی‌نژاد، دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازی خودرو کشور در تشریح آخرین وضعیت مطالبات قطعه‌سازان از خودروسازان، اظهار کرد: در حال حاضر، زیان انباشته دو خودروساز بزرگ حدوداً ۲۵۰ هزار میلیارد تومان و بدهی جاری این دو خودروساز بیش از ۴۵۰ هزار میلیارد تومان است. از سوی دیگر بدهی کل خودروسازان کشور (شامل خودروسازان خصوصی و دولتی) به زنجیره تامین که بحث معوقه و تعیین تکلیف نشده است، بالای ۴۵ هزار میلیارد تومان است. علاوه بر این،  کل بدهی دو خودروساز بزرگ به زنجیره تامین،  ۱۱۰ هزار میلیارد تومان است. این ۱۱۰ همت، بدون تعدیل‌های قیمت بدهی‌هاست که اکنون در حال مذاکره برای آن هستیم و بخش زیادی از آن، هنوز به حساب‌ها ننشسته است. فراموش نکنیم که خودروسازان ۹۰ هزار تومان در قالب چک‌های خرید دین، اوراق گام و…در حقیقت آینده فروشی بوده که ۹۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است (آینده فروشی خودروساز در قالب ابزارهای تامین مالی زنجیره‌ای) که در واقع بدهی کل معوق و تعیین تکلیف نشده است.

حمایت از کنسرسیوم کرمان موتور و خصوصی سازی سایپا

دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور، ضمن اشاره به بحث واگذاری ایران‌خودرو و خصوصی‌سازی خودروسازی کشور، اظهار کرد: انجمن ما پیش از واگذاری، تنها بخشی بود که در بین تشکلات، ارگان‌ها و سازمان‌های دولتی و مجلس و تشکل‌های بخش خصوصی،  اعلام نظر و موضع‌گیری صریح داشت و طی یک سند چهاربخشی،  سندی را در خصوص چهارچوب واگذاری مدیریت و سهام خودروسازی (که خود این سهام شامل دو قسمتِ سهام دولتی و یک سهام تودلی است) تدوین کردیم و یک چارچوب منسجم، به هم پیوسته و واحد مدون و تا حد امکان غیر قابل تفسیر پیش از مجمع منتشر کردیم و اکنون هم نگران مجمع سایپا هستیم.
بحث نحوه برگزاری خصوصی‌سازی کردن، آرزوی دیرینه ما بوده است و خوشحالیم و بالاخره تبریک می‌گوییم ک به هر دلیلی، مجموعه حاکمیت به این جمع‌بندی رسیده که وقت خصوصی‌سازی رسیده است اما اگر این خصوصی‌سازی‌ها در واقع موفق‌آمیز نباشد، قطعاً جلوی خصوصی‌سازی‌های بعدی را هم خواهد گرفت. در وهله‌ی اول شاهد خصوصی‌سازی ایران‌خودرو با تمام حواشی بودیم؛ اکنون  فرصت بسیار خوبی است دوستان، به فکر خصوصی‌سازی سایپا هم باشند و در مجمع سایپا، شاهد همه مسائل حاشیه‌ای نباشیم.
در این جلسه قطعه سازان حمایت خود را از کنسرسیوم شکل گرفته توسط کرمان موتور برای خصوصی سازی سایپا را اعلام کردند و طبق گفته دبیر انجمن قطعه سازان، اولویت برای ما خودروسازان، قطعه سازان و افرادی است که در صنعت خودرو هستند. نه شرکت ها و افرادی که از حوزه های دیگر می خواهند برای خرید سهام و مدیریت سایپا وارد شوند. (این موضوع اشاره به زر ماکارون دارد که برای خصوصی سازی سایپا و خرید سهام و مدیریت آن اعلام آمادگی کرده است.)
انتهای پیام/


لینک کوتاه: https://www.ghatenews.com/?p=31958

کپی لینک خبر
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.