لوتوس عرضه خودروی اسپرت برقی را به تأخیر انداخت
احتمال تولید هیبریدی امیرا وجود دارد.
به نظر میرسد خودروی امیرا مدت بیشتری در بازار باقی بماند زیرا جایگزین برقی آن با تأخیر عرضه خواهد شد.
قطعه نیوز : در ابتدای سال، لوتوس اعلام کرد که قصد دارد امیرا را تا پایان دهه با یک خودروی اسپرت تمام برقی جایگزین کند. اما اکنون تولید خودروی برقی بدون آلایندگی با کد “Type 135” به تعویق افتاده است، زیرا این برند بریتانیایی متوجه شده که گذار به خودروهای برقی بیشتر از برآورد اولیه زمان خواهد برد. برند لوتوس که متعلق به شرکت Geely است، هدف خود برای تبدیل کامل به خودروساز برقی تا سال ۲۰۲۸ را به تأخیر انداخته است.
این شرایط چه تاثیری بر امیرا دارد؟ به نظر میرسد که چرخه عمر این خودرو میتواند تمدید شود. در پاسخ به پرسش Autocar درباره احتمال تولید نسخه هیبریدی از امیرا، دن بالمِر، مدیرعامل اروپایی لوتوس، این احتمال را رد نکرده است. او گفت: “در دنیای امروز؟ ‘هیچوقت نگو هرگز’ قانون فعلی ما است، زیرا باید ذهنی باز داشته باشیم و بفهمیم که بازار چه میخواهد و همچنین چه فناوری در آن زمان در دسترس ما خواهد بود. بنابراین، احتمال استفاده از پیشرانههای هیبریدی وجود دارد.”
هنوز خیلی زود است که بتوان مشخص کرد نسخه هیبریدی امیرا چه نوع پیشرانهای خواهد داشت. با این حال، لوتوس اخیراً اعلام کرده که قصد دارد خودروهای هیبریدی پلاگین را روانه بازار کند. همچنین، مهندسان این شرکت در حال کار بر روی فناوری Range Extender (افزایشدهنده بُرد) هستند، جایی که موتور بنزینی به عنوان یک ژنراتور عمل کرده و باتری را شارژ میکند.در سناریوهای خاص، مانند رانندگی با سرعتهای بالا در بزرگراه، خودرو صرفاً از موتور احتراق داخلی استفاده میکند. این فناوری توسط لوتوس با عنوان “Hyper Hybrid” (هیبرید فوقالعاده) شناخته میشود.
فراموش نکنیم که امیرا از موتورهای دو سازنده دیگر استفاده میکند. مدل پایه به یک موتور بنزینی ۲.۰ لیتری توربوشارژ از AMG مجهز است. این موتور چهارسیلندر با کد M139 توسط بخش آفالتراباخ مرسدس ارائه میشود و در نسخههای mild-hybrid (هیبرید خفیف) در خودروهای کامپکت سری “۳۵” و به صورت هیبرید پلاگین در مدلهای به شدت انتقادشده C63 و GLC63 استفاده میشود. موتور قویتر ۳.۵ لیتری سوپرشارژ V-6، با کد ۲GR-FE، از تویوتا تأمین میشود که پیشتر نیز در نسخههای الکتریکیشده بهکار رفته است.
اگر لوتوس تصمیم بگیرد امیرا را هیبریدی کند، قطعاً این خودرو سنگینتر خواهد شد. اما اگر نیمه پر لیوان را ببینیم، حداقل این تغییر باعث میشود که امیرا برای مدت طولانیتری در بازار باقی بماند. هرچند یک سیستم هیبریدی کاملاً برخلاف فلسفه “سادهسازی و کاهش وزن“ کالین چپمن است، اما میتوان آن را یک “شر ضروری” دانست. با سختگیرانهتر شدن قوانین آلایندگی در سراسر جهان، برای بقای یک خودروی اسپرت، لازم است که از سیستمهای هیبریدی استفاده شود تا با این مقررات سازگار باشد.
از دیدگاه مشتریان لوتوس، احتمالاً یک امیرای هیبریدی جذابتر از جانشین الکتریکی آن به نظر میرسد. حداقل هنوز یک موتور احتراق داخلی در پشت صندلیها وجود دارد، درست است؟ منطقی این است که مدل هیبریدی همچنان بهطور قابلتوجهی سبکتر از یک خودروی اسپرت الکتریکی مشابه باشد. قرار بود این خودروی برقی بهصورت مشترک با بخش عملکردی آلپاین رنو توسعه داده شود، طبق اعلامیهای که در اوایل سال ۲۰۲۱ منتشر شد. اما این دو شرکت سال گذشته از هم جدا شدند و تصمیم گرفتند بهطور مستقل مسیر خود را ادامه دهند.
علاوه بر به تعویق افتادن خودروی دو درب برقی، لوتوس همچنین عرضه رقیب پورشه ماکان خود را نیز به تأخیر انداخته است. این کراساوور که پایینتر از مدل Eletre قرار میگیرد و با نام Type 134 شناخته میشود، قرار بود در سال ۲۰۲۵ عرضه شود، اما این اتفاق دیگر رخ نخواهد داد. چرا؟ طبق گفته دان بالمر، «بازار به ما گفته است که چه میخواهد و چه زمانی.» به عبارت دیگر، نگرانیهایی وجود دارد که تقاضا برای این شاسیبلند برقی کوچک بهاندازه کافی نباشد.
مترجم : ناهید احمدی
منبع : motor1.com
انتهای پیام/