کاهش فروش تولیدکنندگان لنت ترمز و کلاچ

لنت ترمز

دبیر انجمن تولیدکنندگان لنت‌ترمز و کلاچ کشور، گفت: هم اکنون فروش تولیدکنندگان پایین آمده و آنها ناراحت هستند. اما این مساله طبیعی است؛ چرا که هنوز تمام خریداران به سامانه جامع تجارت نیامده‌اند و کد نقش را تعریف نکرده‌اند.

قطعه نیوز: توزیع‌کنندگان و فروشندگان در مقابل دریافت کد نقش در سامانه جامع تجارت که جزو موارد الزامی وزارت صمت برای خرید و فروش قطعه به‌صورت قانونی است، مقاومت می‌کنند. مدتی است این طرح اجرایی شده و تولیدکنندگان تلاش می‌کنند به‌طور کامل آن را اجرایی کنند؛ اما با مشکلاتی مواجه می‌شوند که حل آن از حیطه اختیاراتشان خارج است. هر چند برای عدم‌اجرای این طرح مشکلات مختلفی مطرح می‌شود، اما قدر مسلم طرح شناسه و کد رهگیری جزو الزامات است و باید در هر صورت اجرایی شود.

«مسعود حسن‌پور» در این خصوص، اظهار داشت: اکثر تولید کنندگان لنت ترمز این اقدام را انجام داده اند؛ چرا که یک الزام قانونی است و همه در تلاش هستند که این طرح به درستی اجرا شود. اما اینکه تا چه اندازه تولیدکنندگان موفق بوده‌اند، بحث دیگری است.

وی با بیان اینکه برخی تولیدکنندگان تا بیش از ۹۰ درصد در اجرای این طرح موفق بوده‌اند، اظهار کرد: برخی از شرکت‌های کوچک‌تر کمی عقب‌تر هستند؛ اما همه در این مسیر گام برداشته‌اند.

حسن پور با اشاره به راهی که می تواند این طرح را موفقیت‌آمیز کند، تصریح کرد: باید در شبکه توزیع و عرضه، همکاری و همراهی انجام شود.

به عنوان مثال، تولیدکننده‌ای در سامانه جامع تجارت کد رهگیری و شناسه را دریافت و فروش خود را اعلام می‌کند. در این شرایط فردی که در بازار دارای نمایندگی است یا عمده‌فروشی و فروشگاه دارد باید وارد سامانه شده باشد و کد نقش خود را در سامانه تعریف کرده باشد. یعنی وقتی از سمت تولیدکننده فروش اعلام می‌شود، از سمــــت نماینده یا فروشنده و توزیع کننده خرید اعلام شود.

دبیر انجمن تولیدکنندگان لنت ترمز و کلاچ کشور، تاکید کرد: این گونه نیست که در زنجیره تامین به این بزرگی تنها تولیدکننده کار خود را درست انجام دهد. در واقع تولیدکننده در سامانه اعلام فروش می کند؛ اما وقتی در شبکه توزیع و فروش این فرآیند هنوز جدی نشده است، اختلال در کار ایجاد می‌شود. هر چند بسیاری از نمایندگان فروش کد نقش را تعریف کرده‌اند.

وی افزود: این مساله سبب می‌شود برخی به سمت قطعات غیررسمی می روند و توقع ما این است که زیرساخت سامانه قویتر باشد. چرا که وقت بسیاری از تولیدکنندگان برای کار با این سامانه به‌هدر رفته و استهلاک کار بالا می رود. بر همین اساس، مشاهده شده که در بسیاری از مواقع این سامانه قطع شده است. چرا که با اوج مراجعه به‌آن مواجه هستیم و این مساله سبب قطعی این سامانه می‌شود.

حسن‌پور درخصوص اینکه آیا کد رهگیری و شناسه کالا از فروش قطعات قاچاق و تقلبی جلوگیری کرده یا خیر؟ گفت: هنوز بسیار زود است که در این خصوص صحبت کنیم. چرا که هنوز با نتایج مثبت آن روبه‌رو نشده‌ایم و شاید بتوانیم در ۶ ماه آینده یا حتی سال آینده در مورد آن به درستی سخن بگوییم.

وی در مورد ارتباط این سامانه و اجرای این طرح با فروش و اینکه فروش افزایش پیدا کرده یا خیر؟ اظهار کرد: هم اکنون فروش تولیدکنندگان پایین آمده و آنها ناراحت هستند. اما این مساله طبیعی است؛ چرا که هنوز تمام خریداران به سامانه نیامده‌اند و کد نقش را تعریف نکرده‌اند. این مانند آن است که مشتری ها را از دست داده باشید.

حسن‌پور در پاسخ به این سوال که این عدم استقبال به دلیل مقاومت خریداران از دریافت کد نقش است یا به باگ‌های سامانه جامع تجارت باز می‌گردد، تاکید کرد: همه چیز دست به دست هم داده است و با چند حالت مختلف مواجه هستیم. یک موقع خریدار می گوید من حاضر به دریافت کد نقش نیستم و دیگر خریدی نمی‌کنم. یک موقع هم خریدار می گوید اگر جنس را به من به شکل غیررسمی بفروشید، خرید خواهم کرد که قطعا فروش غیررسمی از سمت تولیدکنندگان انجام نمی‌شود. بنابراین خریدار به‌سمت دیگری خواهد رفت. بر این اساس، هم اکنون فروش تولیدکنندگان به خصوص در مورد لنت پایین آمده است. در نهایت انجمن صنایع تولید لنت‌ترمز و کلاچ کشور از نهادها و سازمان‌ها و ارگان‌های ناظر بر بازار و شبکه توزیع و فروش درخواست دارد با نظارت جامع جلو خرید و فروش غیررسمی و خارج از رویه تعریف شده در طرح رهگیری را بگیرند تا تولیدکنندگان همراه در این طرح متضرر نشوند.

منبع: اخبار خودرو

انتهای پیام/

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.