صادرات تایر و لاستیک ایرانی به عراق، پاکستان و سوریه

تایرهای سواری ایرانی مانند تایرهای سنگین به کشورهای حاشیه‌ای مانند عراق، پاکستان، افغانستان، سوریه و… صادر می‌شود.

قطعه نیوز: دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک گفت: در حوزه تایرهای سواری وابستگی ۳۰ تا ۳۵ درصدی به واردات داریم.

به گفته سید محمد میرعابدینی، در رینگ های پر مصرف تولید به نحوی بود که فروشی نداشت و در مقابل انباشت زیادی از آن وجود داشت و به همین دلیل اجازه داده شد که هر کارخانه ای ۱۵ تا ۲۰ درصد تولیدات خود را صادر کند.

وی با اشاره به اینکه در حوزه تولید لاستیک‌های سنگین توانایی بالایی وجود ندارد، گفت: در حوزه لاستیک های سنگین وابستگی بالای ۷۰ درصدی به واردات داریم و عمدتا تمام آن وارد می شود ؛ در حال حاضر در حوزه لاستیک خودروهای سنگین نیاز بازار کشور تنها از طریق واردات تامین می شود.

میرعابدینی با بیان اینکه سایز ۱۲،۲۴ بایاس است که به دلیل اینکه منسوخ شده در دنیا و در ایران هم بازار خوبی ندارد، بیان کرد: این نوع لاستیک به دلیل اینکه در ایران به فروش نمی رود، مصوبه ای گرفتند که آن را صادر به کشورهای حاشیه ای مثل عراق، پاکستان، افغانستان، سوریه و … کنند.

وی با بیان‌ اینکه تایرهای سواری نیز مانند تایرهای سنگین به کشورهای حاشیه ای صادر می شود، گفت: کشورهای عراق، پاکستان، افغانستان، سوریه و … واردکننده تایرهای ایرانی هستند.

تایر و لاستیک ایرانی متاسفانه هنوز استاندارد جهانی نگرفته و با توجه به رقیبان سرسختی که داریم در زمینه صادرات به مشکل بر می‌خوریم

این فعال حوزه واردات لاستیک و تایر بیان کرد: اکنون شرایط طوری است رقیبان سرسختی مانند کره‌ای‌ها، ژاپنی‌ها، چینی‌ها و… با تایرهای ایرانی رقابت می‌کنند و این می‌تواند باعث شود صادرات خوبی نداشته باشیم.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه در ۳ ماه اخیر هزینه هر کانتینر به شدت افزایش یافته است ممکن است صادرات متوقف شود.

دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک با بیان اینکه تمام برندهای لاستیکی که وارد کشور می‌شود استاندارد جهانی دارد، گفت: متاسفانه تولیدات داخل هنوز استاندارد جهانی را نگرفته و با توجه به رقیبان سرسختی که داریم در صادرات به مشکل خواهیم‌ خورد.

وی با اشاره به سایز لاستیک‌هایی که قرار است صادر شود، گفت: اکنون رینگ‌های ۱۳،۱۴ و ۱۵ در داخل تولید می‌شود و سایز ۱۳ تنها در کشور متقاضی دارد و رینگ‌های ۱۴ به بالا صادر می شود. 

به گفته میرعابدینی، در یک زمانی واردات رینگ ۱۵ ممنوع اعلام شده بود اما اکنون از ممنوعیت خارج شده بود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.