با همکاری مجلس، بازار خرده‌فروشی فولاد و خودرو در بورس کالا ایجاد می‌شود

قطعه نیوز: مدیرعامل بورس کالای ایران، با اشاره به اقبال خوب مجلس نسبت به عرضه محصولات در بورس کالا نشان، اظهار کرد: با همکاری مجلس، قرار است بورس کالا در خرده فروشی هم ورود کند و بازار خرده فروشی برای فولاد و سایر صنایع و همچنین خودرو ایجاد می شود.

رفع موانع تولید

حامد سلطانی نژاد، در جلسه مجازی کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران که صبح امروز با دستور جلسه بررسی «تامین مواد اولیه از بورس کالا، چالش ها و انتظارات در سال ۱۴۰۰» برگزار شد، گفت: سال ۱۴۰۰، سال رفع موانع تولید نام گذاری شده است و بورس کالا آمادگی دارد تا نظرات اعضای اتاق بازرگانی، انجمن ها و تولیدکنندگان را شنیده و در راستای رفع موانع تولید گام بردارد.

سلطانی نژاد افزود: در سال ۹۷ وارد چالش التهابات ارزی شدیم و نتیجه این اتفاقات سبب شد قوانین و مقرراتی برای کنترل بازارها وضع شود؛ متاسفانه همواره زمانی که کشور دچار تلاطم ارزی می شود مداخلاتی در حوزه قیمت ها و بازار از سوی دولت ها صورت می گیرد این در حالی است که همه فعالان اقتصادی اذعان دارند که این رویکرد و سیاست محکوم به شکست است.

سلطانی نژاد اتفاقات سال های ۹۷ و ۹۸ را مشابه سال های ۹۱ و ۹۲ خواند و اظهار داشت: به نظر می رسد اگر سازوکار بازار را به اختیار خود بگذاریم و فعالان، مراجعات کمتری به سیاست گذاران داشته باشند و خود نبض بازار را در اختیار بگیرند، قطعا از این مداخلات جلوگیری خواهد شد.

عرضه در بورس کالا

وی با اشاره به رکوردهای معاملاتی بورس کالا و شکسته شدن بسیاری از این رکوردها گفت: با تلاشی که تمامی فعالان صنعتی داشتند اقبال و استقبال به بورس کالا افزایش یافته و شاهد معامله ۳۴ میلیون تن محصول در بورس کالا طی سال ۹۹ بودیم؛ بالاترین رقم معاملاتی تا پیش از این مربوط به سال ۹۶ با حجم ۲۶ میلیون تن بود.

وی با تاکید بر اینکه رکورد محصولات صنعتی و معدنی در سال گذشته شکسته شد ادامه داد: در سال ۹۹ بسیاری از مقررات اصلاح شد و همین امر منجر به استقبال نسبت به معاملات بورس کالا شد و حجم معاملات صنعتی و معدنی از ۱۳میلیون و ۷۰۰ هزار تن فراتر رفت.

مدیرعامل بورس کالای ایران تصریح کرد: در حوزه معاملات پتروشیمی ۵.۱ میلیون تن محصول مورد معامله قرار گرفت درحالی که بالاترین رقم تا پیش از این مربوط به سال ۹۷ با ۴.۷ میلیون تن بود.

این نشان دهنده جذب بالای محصولات در بازار و رشد تولید است. به عبارت دیگر صنایع پایین دستی توانستند حجم بالای محصول را جذب و به بازار عرضه کنند.

در حوزه فرآورده های نفتی هم ۱۴.۴ میلیون تن فرآورده نفتی مورد معامله قرار گرفت درحالی که رکورد قبل ۱۱.۹ میلیون تن بوده است.

سلطانی نژاد یادآور شد: در نتیجه براساس پارامترهای بورس کالا شاهد رشد جذب مواد اولیه در بازار داخلی بودیم و جهش تولید در صنایع محقق شد.

وی شروع سال۱۴۰۰ را نیز مطلوب خواند و ادامه داد: درفروردین ماه ۲.۷ میلیون تن محصول مورد معامله قرار گرفت که نشان می دهد اقبال و استقبال تامین مواد اولیه از بورس مورد توجه است.

سلطانی نژاد با اشاره به کارگروه هایی فی ما بین بورس و اتاق بازرگانی که در جریان است گفت: هفته قبل با انجمن لوله و پروفیل و هفته قبل تر با انجمن پلیمر جلسه داشتیم و در این جلسات عرضه پروفیل و گواهی سپرده پلیمرها با این دو انجمن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی اظهار داشت: مجلس هم اقبال خوبی به عرضه محصولات در بورس کالا نشان داده و قرار است بورس کالا در خرده فروشی هم ورود کند. در این زمینه مجلس در نظر دارد تا بازار خرده فروشی هم برای فولاد و صنایع و همینطور خودرو ایجاد شود.

سلطانی نژاد در پایان گفت: با پیشرفت مبادلات کالایی در بورس کالا نیاز است تعامل با اتاق بازرگانی بیشتر شود و با کنار گذاشتن مقررات زائد در کشور، بتوانیم این مشکلات را مطرح و مرتفع نماییم؛ باید توجه شود که به لحاظ ارزشی ۴ تا ۷ درصد تولید ناخالص داخلی است و نشان دهنده اهمیت معاملات بورس کالاست و نیاز به تعامل با فعالان را بیش از پیش می طلبد.

همچنین در این نشست، ابوالفضل گلپایگانی روغنی رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی با طرح موضوع لزوم کنار گذاشتن قیمت گذاری دستوری از سوی سیاست گذاران و بهبود روند تامین مواد اولیه در سال ۱۴۰۰، تصریح کرد: بورس کالا با توجه به قوانین و شفافیت، نقش مهمی در کشف قیمت زنجیره کالاها دارد و البته تاکید می شود که نباید در روند قیمت ها دخالت شود که این ایراد به قوانین اقتصادی کشور وارد است.

منبع: با اقتصاد

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.