سینما و خودرو

قطعه نیوز: چرا استودیوهای فیلم سازی این قدر خودروی باارزش را اوراق می کنند؟ جواب آن خیلی ساده است: نمی کنند.

شاید موقع دیدن صحنه ی واژگون شدن خودرو در فیلم های سینمایی به شما هم این احساس منتقل شود که چه حیف، خودرویی به این خوبی و نویی را برای یک فیلم از بین برده اند. اما خوشبختانه در اکثر موارد، تکه تکه شدن و منفجر شدن خودروها در فیلم های سینمایی مثل تمام صحنه های فیلم، واقعی نیست و در بهترین حالت، حقه ی سینمایی یا جلوه های ویژه است. نه این که ساختن جلوه ویژه هزینه ندارد، اما منفجر کردن خودروی یا واژگون کردن و تکه تکه کردن خودرو در بیشتر موارد در کار نیست.

البته حقه های سینمایی جزو اسرار کار استودیوهای فیلم سازی هستند و در اکثر موارد تلاش بر این است که این تکنیک ها جزو اسرار کسب و کار باقی بمانند و ظرافت های به کار رفته توسط بدل کاران همچنان محرمانه حفظ شود.

با این حال برخی از این تکنیک ها را کریگ لیبرمان Craig Lieberman که در سری فیلم های سینمایی «سریع و خشمگین» Fast and Furious کار کرده، به تماشاچیان معرفی کرده است و داشتن بعضی از این تکنیک ها از این جهت مفید هستند که نشان می دهند تا چه حد صنعت سینما با صنعت خودرو ارتباط نزدیک دارد و تا چه حد فیلم های سینمایی می توانند برای خودروهای کلاسیک مفید واقع شوند.

لیبرمان که خود صاحب مدل های افسانه ای سوپرا و اسکای لاین است و در سری فیلم های سریع و خشمگین به کار رفته اند در باره سلسله مراتب خودروهای سینمایی توضیح می دهد و می گوید استودیوهای سازنده فیلم های سینمایی واقعا از خودروهای کلاسیک در خیلی از موارد استفاده می کنند و در جمع آنان خودروهای کلاسیک یا عتیقه به «خودروی قهرمان» hero cars شهرت دارد و برخی از استودیوهای سینمایی به دلیل داشتن تعداد زیادی از خودروهای عتیقه، امکان ساخت فیلم ها و سریال های تاریخی را دارند.

از نظر استودیوهای سینمایی، «خودروهای قهرمان» مثل ستاره های سینما برای این استودیوها باارزش هستند. دلیل ندارد که این استودیوها برای هر فیلمی که می سازند، تعدادی از این «خودروی قهرمان» یا خودروهای کلاسیک و عتیقه را منفجر کنند یا حتی به آن آسیب وارد آورند. برای همین هم هست که اکثر استودیوهای فیلم سازی «تیم های بدل کاری» دارند که همواره در حال پیشرفت و به روزرسانی تکنیک و جلوه های ویژه هستند که در آن بهتر است که خودروهای کلاسیک و عتیقه سالم بمانند. به یمن وجود این تکنیک ها و جلوه های ویژه فقط کافی است که خودروی مدل های قدیمی متعلق به اوایل قرن بیستم، از راه دور، ظاهری سالم داشته باشد، در آن صورت می تواند در صحنه های فیلم های سینمایی حضور پیدا کند.

برای مثال خودروهای M5 نارنجی در فست فایو Fast Five همان خودروهای 530i‌ هستند که با تکنیک های جلوه های ویژه شبیه به M5 دیده می شوند. شاید شما با خودتان بگویید که خودروهای دنده دستی E39 یا کامارو به کار رفته در سریع و خشمگین۲ حیف است که به خاطر فیلم نابود شوند و حقیقت این است که نمی شوند. خیلی از این خودروها در فیلم ها و سریال های زیادی حضور پیدا کرده اند. البته اگر واقعاً نیاز به انفجار واقعی داشته باشند آن وقت به اوراقی ها می روند و خودروهایی که واقعاً غیر قابل احیا هستند را به کار می گیرند.

در تعداد کمی از فیلم ها که واقعاً خودرو اوراق می شود، در بازار حراجی ها فروخته می شود که بعضی از آنها احتمال صافکاری و نقاشی و به کارگیری مجدد را پیدا می کنند. تعداد معدودی هم سر از بازیافت در می آورند.

نسل جدید فیلم های سینمایی که از VFX‌ استفاده می کنند، تمامی صحنه ها توسط کامپیوتر خلق می شوند. بر اساس مقاله ای که در اسکرین رنت Screenrant منتشر شده، در فیلم های جدید بیش از ۱۴۰۰ خودرو در صحنه ها واژگون،‌ منفجر و تکه تکه می شوند که اگر قرار بود واقعاً اتفاق بیفتد، هزینه های ساخت این فیلم های سینمایی سر به فلک می کشید.

دفعه بعد که در فیلم سینمایی دیدید که خودروی آتش گرفت، جزغاله شد، یا به هر شکلی به نابودی کشیده شد، شاید احساس بدِ کمتری به شما دست بدهد، چون حداقل این را می دانید که حقه یا کَلَکی در کار است.

منبع: سایپانیوز

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.