مؤثرترین فناوری کمک به ایمنی خودرو

قطعه نیوز: ترمز اضطراری خودکار هنگام حرکت به سمت عقب تا ۱۰ درصد از تصادف ها و ۲۸ درصد از خسارت های بیمه ای را کاهش می دهد.

گاهی از اوقات بهتر است تصمیم در مورد توقف خودرو را به حسگرها و پردازشگرهای خودرو بسپاریم. بر اساس اطلاعات در مورد بیمه های پرداخت شده و همچنین تحلیل داده ها در مؤسسه بیمه ایمنی بزرگراه IIHS [مخفف Insurance Institute for Highway Safety]  به کار بردن دوربین عقب،‌ صدای بوق دنده عقب و حسگرها فقط ۵ درصد ایمنی را افزایش داده و از تصادف ها می کاهد در صورتی که به کارگیری ترمز اضطراری خودکار یا AEB [مخفف Automated Emergency Braking] در حرکت رو به عقب خودرو تا ۲۸ درصد در کاهش خسارت های بیمه ای مؤثر است.

با توجه به این که هنوز ترمز اضطراری خودکار به اندازه کافی رایج و متداول نشده، هنوز زود است که به عنوان استاندارد اجباری در کارخانه های خودروسازی رعایت شود و مؤسسه بیمه ایمنی بزرگراه هم هنوز آن را به عنوان یکی از الزامات «انتخاب برترین خودروها از لحاظ ایمنی» Top Safety Pick لحاظ نکرده است.

بر اساس مطالعات جدیدِ مؤسسه بیمه ایمنی بزرگراه «ترمز اضطراری خودکار» AEB دنده عقب از تمامی امکانات دیگر ایمنی در خودرو در کاهش درخواست پرداخت خسارت بیمه  مؤثرتر است. این سامانه از همان حسگرهای فراصدا ultrasonic‌ استفاده می کند که در خیلی از خودروهای امروزی به کار رفته و با صدای بیپ، به راننده هنگام رفتن به سمت عقب کمک می کند تا با مانع برخورد نکند تنها فرق آن با سامانه های متداول این است که وقتی برخورد با مانع حتمی است پیش از برخورد به طور خودکار ترمز می گیرد. همین مرحله ی اضافه، ۱۰ درصد از تصادف ها در حرکت رو به عقب را کاهش می دهد و ۲۸ درصد در کاهش خسارت های بیمه ای مؤثر است.

جو یانگ Joe Young مدیر ارتباط با رسانه های مؤسسه بیمه ایمنی بزرگراه در مصاحبه با کار اند درایور در خصوص مطالعات جدید مؤسسه گفته است که: «زمانی که شما خودروهای مجهز به AEB‌ دنده عقب را با خودروهایی مقایسه می کنید که فاقد این تجهیزات هستند، شاهد کاهش قابل ملاحظه ای در کلیم های بیمه ای هستیم و این کاهش در مقایسه با سایر فناوری های ایمنیِ به کار رفته در خودرو چشم گیر تر است.»

در این مطالعه جدید، خسارت های پرداخت شده بیمه برای خودروها مورد بررسی قرار گرفته و خودروهای مجهز به AEB دنده عقب در خودروهای جنرال موتورز مدل های ۲۰۱۵ به بالا و برخی خودروهای کادیلاک مدل های ۲۰۱۳  و ۲۰۱۴ در انواع ATS،  CTS، SRX،   XTS و اسکالید Escalade، همچنین سوبارو مدل های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ (سوباروی لگسی،‌ اوتبک، فارستر، ایمپرزا و کراس ترک) کاهش چشم گیری در پرداخت خسارت بیمه داشته اند. دو خودروساز جنرال موتورز و سوبارو به این دلیل انتخاب شدند که اطلاعات دقیق و تحلیل داده ها در این زمینه را به تفکیک فناوری های ایمنی به کار رفته در خودرو  گردآوری کرده اند.

در حال حاضر فناوری ترمز اضطراری خودکار در حرکت رو به عقب خودرو فقط در ۳۰ درصد از خودروهای مدل ۲۰۲۰ نصب شده اند و بخشی از آن هم به عنوان یک آپشن در اختیار مشتری قرار می گیرد، یعنی مشتری خودش باید انتخاب کند که آیا می خواهد برای این ایمنی بیشتر پول بیشتری پرداخت کند یا خیر. به بیان دیگر هنوز به طور استاندارد اجباری در همه خودروها نصب نمی شود. افزودن این فناوری ایمنی به خودروها، هزینه خیلی سنگینی ندارد و معمولاً پایه سخت افزاری برای افزودن این آپشن ها روی خودروهای جدید وجود دارد.

منبع: سایپا نیوز

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.