مقایسه فنی دو‌ خودرو فیات ۵۰۰ و هیوندای i10

قطعه نیوز: یکی از مقایسه‌های خودرویی پر مخاطب بازار، فیات ۵۰۰ و هیوندای i10 است. این ۲ خودرو به دلیل شباهت ظاهری متقاضیان یکسانی دارند، اما بسیاری از افراد برای انتخاب یکی از این ۲ خودرو دو دل هستند. در این گزارش قصد داریم مشخصات فنی هر ۲ خودرو را بیان کنیم تا بتوانید انتخاب بهتری برای خرید داشته باشید.

مشخصات فیات ۵۰۰
فیات ۵۰۰ یکی از خودروهای سایز کوچک است که در ایتالیا ساخته شده است. به جرات می‌توان فیات ۵۰۰ را محبوب‌ترین خودروی سایز کوچک دنیا، پس از فولکس بیتل (قورباغه) دانست. مدل‌های اولیه از این محصول، بین سال‌های ۱۹۵۷ تا ۱۹۷۵ تولید شد و با تیراژی نزدیک به ۴ میلیون نسخه، پرفروش‌ترین خودروی تاریخ ایتالیا بود حال می توان قدمت فیات ۵۰۰ در خودروسازی جهان را، نزدیک به ۸۰ سال تخمین زد.

طیف وسیعی از پیشرانه‌های مختلف برای فیات ۵۰۰ جدید در نظر گرفته شده است که می‌توانند علاوه بر سوخت‌های بنزین، دیزل و حتی شارژ باتری، جعبه‌دنده‌های دستی ۶ سرعته، نیمه اتوماتیک یا تمام خودکار داشته باشند. پیشرانه‌های بنزینی فیات ۵۰۰، شامل نمونه‌های ۹۰۰ سی‌سی توربوشارژ، ۱.۲ لیتر و ۱.۴ لیتر تنفس طبیعی و ۱.۴ لیتر توربوشارژ خواهد بود.

مدل ۱.۲ لیتری فیات ۵۰۰ که به احتمال فراوان مهم‌ترین نمونه در ایران خواهد بود، ارزان‌ترین نسخه از این خودرو محسوب می‌شود که با حجم دقیق ۱۲۴۲ سی‌سی قابل خرید است. قدرت این نسخه، ۶۹ اسب بخار و گشتاور آن ۱۰۲ نیوتن‌متر است که از گشتاور ۳۰۰۰ دور بر دقیقه در اختیار راننده خواهد بود. مسلما نمی‌توان از این مدل انتظار شتاب بالایی داشت و زمان ۱۳ ثانیه برای رسیدن سرعت آن از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، ثبت شده است.

نهایت سرعت این خودرو، ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت و میانگین مصرف سوخت آن، ۴.۹ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر خواهد بود، درحالیکه در ترافیک شهری ۶.۲ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر و در بزرگراه، حدود ۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر است.

مشخصات هیوندای i10
هیوندای i10 از سال ۲۰۰۷ به سفارش هند در ژاپن با امکانات و کیفیت قابل قبولی تولید شده است. از جمله امکانات این خودرو می توان به رینگ ۱۵ اینچ آلومینیومی ، فرمان برقی (MDPS)، آینه الکتروکرومیک، سنسور پارک عقب، چراغ مه شکن جلو و عقب، کامپیوتر سفری، تهویه مطبوع اتوماتیک ، سیستم کنترل ایستایی در سربالایی (HAC)، چراغ روشنایی روز (Day Light) و تریم داخلی دو رنگ اشاره کرد.

این خودرو ژاپنی به عنوان یک هاچبک کوچک شهری از سواری نرم و طراحی جذابی برخوردار است، اما فضای کم سرنشینان، عملکرد نامطلوب جعبه دنده و مصرف سوخت بیش از حد انتظار این خودرو باعث می‌شود که نتوان ارزش خرید چندانی برای این خودرو در نظر گرفت.

نمای ظاهری این خودرو جمع و جور به‌گونه‌ای است که حتی مشکل پسندان نیز به سختی می‌توانند از نمای خارجی آن ایراد بگیرند. در نمای جلویی i۱۰، نوع خطوط به کار رفته در سپر و حالت خشن چراغ‌های جلو چهره جذاب و اسپرتی را برای این هاچبک کوچک خلق کرده است. در نمای جانبی این خودرو، طراح آلمانی تبار شرکت هیوندای توانسته با استفاده از ضربه‌گیر‌های ضخیم و مشکی‌رنگ پایین درب‌ها به خوبی سادگی این بخش را پنهان کند.

در بخش پشتی هیوندای i۱۰ با یک طراحی اصیل مواجه هستیم که در هماهنگی کامل با سایر بخش‌های خودرو شکل گرفته است. طراحی فضای داخلی آی ۱۰ برای خودرویی که همه اجزای آن برای کاهش هزینه‌ها و سهولت کاربر بهسازی شده است، جالب به نظر می‌رسد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.