قصه همیشگی بدهی خودروسازان به قطعه‌سازان!

بیش از صدهزار ميليارد تومان، میزان بدهی خودرویی‌ها به زنجیره تامین است/آیا خودروسازان دنبال مجوز افزایش قیمت هستند؟

با این میزان بدهی آیا می‌توان به افزایش تولید خودرو امیدوار بود؟ به این موضوع ضربه فنی شدن اهالی صنعت به دلیل قطع پی در پی برق هم اضافه کنید

قطعه‌نیوز: داستان همیشگی بدهی خودروسازان به قطعه‌سازان؛ انگار کلاف پیچیده‌ای شده که هرسال این  میزان بدهی افزایش پیدا می‌کند اما خبری از این موضوع نیست که یک روزی در نهایت این بدهی‌ها  صاف شود. این ماجرا در حالی است که از وزیر سابق تا بقیه  مدیران خودروسازی‌ها دم از افزایش تولید می‌زنند. در حالی که همین امسال قطع شدن پی در پی برق، صدای اعتراض اهالی صنعت را هم بلند کرده است. شهرک‌های صنعتی اطراف تهران که هرروز شاهد قطع شدن برق واحد صنفی خود هستند و این موضوع روی میزان تولیدشان اثر گذاشته است. حتی کار به جایی رسید که سامان فیروزی، مدیرعامل کرمان‌خودرو هم از کاهش تولید به دلیل قطع برق خبر داد.

رقم ۱۰۰هزار میلیاردی بدهی خودروساز به قطعه‌سازان

طبق آخرین آماری که از رقم میزان بدهی خودروسازان به قطعه‌سازان منتشر شد؛ مبلغ نجومی ۱۰۰ هزار میلیارد تومان استخراج شد.احمد نعمت‌بخش؛ دبیر انجمن خودروسازان کشور در نخستین نشست اندیشکده خودرو از این رقم میلیاردی بدهی‌ها پرده برداشت.
البته که ماجرا به همین موضوع ختم نشد.دبیر انجمن خودروسازان ایران در این نشست اعلام کرد: «۲۲ ماه است شورای رقابت به خودروساز اجازه افزایش قیمت نداده است. این امر و اتفاقات قبل از آن، سبب شده خودروسازان ۱۰۰ همت به قطعه‌سازان بدهکار شوند.» نعمت‌بخش راه برون‌رفت از شرایط موجود را در عرضه خودرو در حاشیه بازار می‌داند.

افزایش قیمت حالا که بازار به تعادل رسیده؟!
نکته مهمی که در این میان وجود دارد این است که آیا خودروسازان به دنبال افزایش قیمت خودرو هستند یا واقعا دل‌شان برای این میزان بدهی به قطعه‌سازان سوخته است!
در حالی که این روزها با همین واردات قطره‌چکانی، شاهد کاهش قیمت خودروها در بازار آزاد هستیم چرا باید درخواست افزایش قیمت خودرو توسط نهاد متولی خودروسازان مطرح شود.
از سوی دیگر، کسی منکر بدهی خودروسازان به زنجیره تامین خود یعنی قطعه‌سازان نیست اما واقعا مشکل قطعه‌سازان با افزایش قیمت خودرو حل خواهد شد؟
اصلا قیمت خودرو از در کارخانه هم افزایش یابد؛ رسیدن مردم به خودرو به قیمت در کارخانه واقعا پروسه راحتی است؟ مردمی که هرروز درگیر بلوکه کردن حساب، بلوکه کردن رقم‌های ۲۳۰ میلیاردی و ۵۰۰ میلیارد تومانی در بانکها و حسابها هستند. تازه اگر شانس بیاورند در قرعه‌کشی برنده شوند و بدون تاخیر خودروی خود را تحویل بگیرند.

مشکلات قطعه‌سازان بی‌شمار است

واقعیت این است انجمن خودروسازان و خودروسازان فقط سنگ خودشان را به سینه می‌زنند و دل‌شان به حال زنجیره تامین خود نسوخته است. اگر دلسوزی‌ای در کار بود باید مشکلات عدیده قطعه‌سازان را عنوان می‌کردند که در این گزارش به آن خواهیم پرداخت.

ضربه فنی اهالی صنعت با قطع برق

بزرگترین مشکلی که این روزها زنجیره تامین و قطعه‌سازان با آن دست و پنجه نرم می‌کنند؛ قطع برق شهرکهای صنعتی است. یک فعال این حوزه به قطعه‌نیوز می‌گوید: « تابستان امسال عملا آچمز شدیم. البته که این موضوع فقط به تابستان بازنمی‌گردد و در زمستان هم مشکل داریم. امسال به ما یک جدول قطع برق داده‌اند که خودشان هم طبق آن عمل نمی‌کنند. به فرض مثال می‌گویند روز یکشنبه از ۷ صبح تا ۴ بعدازظهر برق واحد صنفی شما قطع است ما کارگرها را مرخص می‌کنیم بعد روز دوشنبه هم برق می‌رود! در گرمای عجیب بدون برق و آب؛ عملا راندمان نیروی کار کاهش پیدا کرده است.»
این فعال صنفی تاکید می‌کند: « از سوی دیگر به دلیل کاهش ولتاژ برق، قطعی‌های پی در پی برق عملا دستگاه‌های ما با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند.بعد از یک روز کامل که با قطع برق مواجه بودیم زمان زیادی می‌برد تا دستگاه‌ها مجدد بالا بیاید و همین هم زمان‌بر است و بر تولید ما تاثیر گذاشته است.» این فعال صنفی تاکید می‌کند این موضوع فقط مختص تابستان نیست و در زمستان هم با معضل قطع گاز روبرو هستند. فکرش را بکنید دو روز در هفته برق واحدهای صنعتی قطع می‌شود. از سوی دیگر برای روشن نگه داشتن ژنراتورها باید از گازوئیل استفاده کنند که پروسه تامین گازوئیل هم عبور از هفت‌خوان رستم است!
دستگاه‌های قدیمی قطعه‌سازی و تحریم‌ها
مدتهای مدیدی است که قطعه‌سازان با دستگاه‌های قدیمی مشغول تولید هستند. به دلیل تحریم‌ها، امکان خرید دستگاه جدید چندان قابل اجرا نیست و از سوی دیگر، دستگاه‌های بسیار قدیمی را مجبورند به قیمت نجومی خریداری کنند. همه این شرایط در حالی است که از افزایش تولید خودرو همیشه گفته می‌شود.
در پایان باید به این موضوع اشاره کرد دقیقا کدام نهاد متولی قرار است به این مسائل رسیدگی کند. قطع پی در پی برق. دستگاه‌های قدیمی قطعه‌سازی. روندی که به دنبال افزایش قیمت خودرویی است که ایمنی لازم و استاندارد کافی را ندارد. بدهی نجومی خودروساز به قطعه‌ساز.شاید اگر دستی مدیر و قدرتمند این مسائل را حل کند بتوان کمی به آینده خودروسازی امیدوار بود.

انتهای پیام/


لینک کوتاه: https://www.ghatenews.com/?p=30245

کپی لینک خبر
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.