بی‌کیفیتی لنت‌ها به دلیل استفاده از مواد اولیه داخلی؛ لنت زیرپله‌ای با نام خارجی فروخته می‌شود

قطعه‌نیوز: یک تولیدکننده لنت ترمز گفت: در تولید بعضی از انواع لنت، مواد خاصی برای بالا بردن کیفیت استفاده می‌‌شود که همه کارخانه‌ها دانش استفاده یا امکان تهیه مواد اولیه لازم برای این فرمول را ندارند، این موضوع باعث می‌شود بعضی انواع لنت کیفیت و قیمت کمتری داشته باشد.

علی لاجوردی به خبرنگار «قطعه نیوز» گفت: در تولید لنت ترمز، هر کارخانه فرمول خاص خود را دارد و چند قلم از مواد اولیه لازم، بین همه مشترک است، این مواد مشترک هم در نوع خارجی آن کیفیت بهتری دارد.

وی ادامه داد: بخشی از مواد اولیه لنت وارداتی است، البته این میزان به کیفیت محصول بستگی دارد، به طوری که اگر لنت‌سازان بخواهند کالا با کیفیت مطلوب تولید کنند، باید ۵۰ درصد از مواد اولیه را وارد کنند.

وی بیان کرد: در صورتی که تولیدکننده قصد تولید لنت با کیفیت بسیار مطلوب را نداشته باشد، استفاده از مواد اولیه وارداتی را به حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد و از مواد اولیه داخلی استفاده می‌کند که به هر حال کیفیت پایین‌تری دارد.

صادرات ریالی و واردات ارزی

این فعال صنعتی که از وی با عنوان پدر لنت ترمز ایران یاد می‌شود، عنوان کرد: بعضی کارخانه‌های تولید لنت کالای خود را به کشورهای همسایه مانند عراق صادر کرده‌اند و تسویه حساب آن در تهران و به صورت ریالی بوده است، اما از آنجا که جنس از کشور خارج شده است، دولت آن را به حساب صادرات گذاشته است و برای این شرکت‌ها، بدهی ارزی ثبت کرده است و در اثر این بدهی، ارز وارداتی به آنها تخصیص نمی‌دهد.

وی اضافه کرد: صادرات لنت به کشورهای حوزه خلیج فارس به گونه‌ای است که تعدادی از خریداران عرب و افغان، از بازار خرید می‌کنند و کالا را به کشور خود می‌برند و این به معنای صادرات توسط تولیدکننده نیست.

لاجوردی همچنین با اعلام اینکه امسال تولید لنت ترمز افزایش داشته است، گفت: تا سال گذشته مقداری از لنت مصرفی کشور، وارد می‌شد اما در سال جاری تعداد تولیدکنندگان لنت و میزان تولید افزایش یافته است که در نتیجه نیاز کشور به واردات لنت کم شده است و حتی امروز بعضی تولیدکنندگان به دنبال یافتن بازارهای صادراتی هستند.

لنت زیرپله‌ای با نام خارجی توزیع می‌شود

به گفته لاجوردی، قاچاق لنت به کشور انجام می‌شود اما میزان آن بسیار کم است و مشکل اصلی برای تولیدکنندگان لنت، توزیع نوع زیرپله‌ای این کالا با برند خارجی است که باعث کاهش کیفیت شده است و دولت تاکنون نتوانسته است این معضل را حل کند. 

وی در ادامه به وجود معضلات گمرکی و بانکی مانند نبود ثبت سفارش، نبود ارز نیمایی و ارز آزاد و بخشنامه‌های هر روزه اشاره کرد و شرح داد: انبار گمرک پر از مواد اولیه است، اما کارگر ما بیکار است، چراکه قوانین دست و پاگیر مانع ترخیص مواد اولیه از گمرک است. برای توسعه کار تعدادی ماشین‌آلات از چین، اتریش و ایتالیا با ارز آزاد و ارز اشخاص وارد کرده‌ایم، اما به دلیل قوانین گمرک نمی‌توانیم آن را ترخیص کنیم و در خط تولید به کار ببریم.

خبرنگار: فرزانه احمدی

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.